Interieur

Hoeveel bedragen de gemiddelde kosten voor cinewalls?

Cinewalls zijn tegenwoordig ontzettend populair. Voor heel wat mensen geldt dan ook dat ze er een sterke voorkeur voor hebben voor in hun woning. Wanneer je kiest voor het realiseren van een dergelijke wand beschik je meteen over de mogelijkheid om niet alleen je televisie, maar ook een prachtige sfeerhaard te implementeren in jouw salon of woonkamer. Dit terwijl je bovendien ook zeer eenvoudig alle kabels netjes weg kan werken. Overweeg jij ook om een cinewall te realiseren, maar wil je eerst graag meer te weten komen over de kosten die daar gemiddeld aan verbonden zijn? Dan zal de informatie op deze pagina voor jou ongetwijfeld zeer interessant zijn.

Wat zijn cinewalls eigenlijk?

Cinewalls zijn wanden of muren die eigenlijk bestaan uit twee verschillende onderdelen. Onderaan is er doorgaans een (elektrische) sfeerhaard terug te vinden terwijl je daarboven kan rekenen op de aanwezigheid van een televisie. Beide elementen worden ingebouwd in de wand waardoor er een zeer strak eindresultaat kan ontstaan. Dat is bovendien niet alles. Daarnaast zal je namelijk eveneens kunnen vaststellen dat je geen vervelende kabels rond ziet slingeren. Dit is in de praktijk één van de vaakst gehoorde frustraties onder mensen die ervoor kiezen om bijvoorbeeld hun televisie niet in te bouwen. De kabels zorgen voor een slordig effect wat je helemaal niet wil in je salon of woonkamer.

Met welke kosten dien je rekening te houden?

De kosten kunnen in de praktijk vrij sterk uiteenlopend zijn. Dat is het gevolg van het feit dat ze over een sterk uiteenlopende invulling kunnen beschikken. Je dient eigenlijk rekening te houden met drie verschillende kosten. Zo zijn er in eerste instantie uiteraard de kosten voor de wand zelf, maar daarnaast dien je ook nog rekening te houden met de kosten voor de televisie en natuurlijk ook voor de sfeerhaard die je gaat voorzien. Let op, ben je van plan om te kiezen voor een gashaard? Hou er dan rekening mee dat de kosten voor een dergelijk exemplaar in de praktijk aanzienlijk hoger zijn gelegen in vergelijking met de kosten voor een elektrische sfeerhaard.

Wanneer is een cinewall het overwegen waard?

Cinewalls kunnen het overwegen waard zijn voor ongelofelijk veel mensen. Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat het realiseren van een dergelijke wand de moeite waard kan zijn omwille van verschillende redenen. Hierbij kan er concreet worden gedacht aan de volgende:

  1. Je krijgt de beschikking over een zeer gezellig ogende haard; 
  2. Het is mogelijk om je televisie mooi boven je haard te plaatsen; 
  3. Cinewalls kunnen in eender welk interieur tot hun recht komen; 

Er dient zoals eerder al aangegeven wel rekening mee te worden gehouden dat de kostprijs van een dergelijke cinewall bij Ambiance Haarden sterk wordt bepaald door het type haard dat erin wordt geplaatst. Hou er rekening mee dat een exemplaar met een gashaard al vrij snel behoorlijk duur kan worden. Het is dan ook altijd interessant om even te controleren wat er op budgettair vlak al dan niet tot de mogelijkheden behoort. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat het aanschaffen of laten realiseren van een cinewall in jouw woonkamer meer dan het overwegen waard kan zijn.