Wonen

Baenks bank – als goden erop konden zitten, dan genoten ze

Een nieuwe bank uitzoeken is aan de ene kant leuk en spannend; want je gaat kiezen voor een nieuwe ‘vriend’ om op te zitten en te hangen. Maar tegelijk is het ook wel wat eng want je gaat nogal wat geld uitgeven. En dan kan de bank mooi ogen, maar is de kwaliteit wel goed genoeg? Dat is een heel verhaal over de constructie van een twee of vier zitter, over de bekleding, de stof en nog veel meer. Dat zie je niet meteen aan een bank af. Je beoordeelt in de showroom vaak een Chesterfield of een Baenks bank op zijn uiterlijk. En je gaat er een minuut in zitten. Helaas kan een minuut zitplezier later uitlopen op uren te veel wegzakken of juist het idee hebben op een betontegel te zitten. 

Baenks bank staat prima in de kamer maar zit hij ook goed?

Het uiterlijk van een bank, dat is dus easy cake. Je ziet wat je krijgt en kunt je inbeelden hoe hij in de kamer zal staan. Het frame is veel meer gissen. Is het kwaliteitshout, goed beuken, bijvoorbeeld. Of is het licht vurenhout? Het zegt iets over hoe lang je bank mee zal gaan. Maar waarschijnlijk ben je in eerste instantie meer nieuwsgierig naar het zitcomfort. En dat wordt bepaald door de vulling van de bank. Die vulling is vaak een ‘lasagne’ van opeenvolgende lagen. Die doen elk hun eigen ding. Zo helpt polyetherschuim voor een goede veerkracht en flexibiliteit. Koudschuim is elastisch en ventileert ook prima. 

Goede stoffering met de Baenks bank 

Je kunt als een bijl vallen voor een bepaalde stoffering. Die je meteen goed vindt passen in jouw huisstijl. Maar stoffering is meer dan een kleurtje. Heb je je bank plek goed in de zon staan? Dan is het belangrijk om een stoffering te hebben die lichtecht is. Andere zaken die met stoffering te maken hebben, zijn wrijf vastheid en schuurbestendigheid. Stoffen die bijkans onverslijtbaar zijn, zijn vaak synthetisch. 

Een topmerk zoals Baenks bank

Een goede richtlijn om een bank te zoeken is kiezen voor een type zoals Chesterfield. Of kiezen voor een merk zoals bijvoorbeeld Baenks. Dat merk staat er zich op voor anders te zijn dan de gemiddelde bankenproducent. Als je door een woonboulevard loopt zie je eigenlijk veel dezelfde banken. Alleen het stofje is vaak anders. De hoofdvorm van veel banken wordt steeds weer gekopieerd. Die vorm gaat richting de bekende eenheidsworst. Baenks doet het anders. Dit meubelmerk wil juist breken met de gemiddelde standaard en wat eigenzinniger banken aanbieden. Een van de dingen die Baenks doet, is combineren. De kleuren en stoffen moeten passen bij de vormgeving. 

De Baenks bank, minimaal zeven jaar zit genoegen

Bij een Baenks bank haal je een heerlijk zitelement je kamer binnen waarvan je niet snel een tweede ziet. En met heerlijk is dan vooral jarenlang zitcomfort bedoeld. Waar een normale bank soms al na een jaar of twee begint te verzakken, garandeert Baenks je dat hij minstens zeven jaar top zit. Een echte garantie! Om eens een bank van dit merk te beproeven, kun je het beste naar een goede meubelwinkel gaan. Baenks banken zitten vol mogelijkheden. Zo kun je leer en stof in een en hetzelfde bankstel verwerken.

Advies op maat nodig? Vraag het aan de specialisten van deruijtermeubel.nl