Wonen

Opgeruimd staat netjes

Een georganiseerde en opgeruimde keuken is niet alleen prettig om in te koken en te eten, maar het maakt het ook gemakkelijker om alles te vinden wat je nodig hebt en vermindert stress en frustratie. Door slimme opbergsystemen te gebruiken en regelmatig op te ruimen, kan je ervoor zorgen dat jouw keuken altijd netjes en georganiseerd is. Door alles een vaste plek te geven, weet je waar je het moet opbergen en kan je het gemakkelijk terugvinden wanneer je het nodig hebt. Hoe doe je dat? We geven je een aantal handige tips.

Opgeruimde lades

Een handige tool om je keukenlades te organiseren zijn keuken organizers. Er zijn veel verschillende soorten organizers, van bestek- en messenlades tot specerijen en blikjes. Lade-organizers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, van bamboe en hout tot plastic en metaal.

Om te beginnen met het organiseren van jouw keuken, is het handig om alles uit je lades te halen en te sorteren op categorie. Bijvoorbeeld: bestek, messen, spatels en lepels, specerijen en bakbenodigdheden. Vervolgens kun je de lade-organizers in de lades plaatsen en de items per categorie organiseren in verschillende compartimenten.

Minimalistische keuken

Een andere tip voor een opgeruimde keuken is gemakkelijk: zorg voor minder spullen. Heb je echt zoveel keukengerei en servies nodig? Minimaliseer het aantal items in je keuken door bijvoorbeeld enkel te houden wat je echt gebruikt. Doneer of verkoop de rest. Minimaliseer ook je voorraadkast, koelkast en vriezer door regelmatig items weg te gooien die je niet meer gebruikt of die zijn verlopen. Maak er daarnaast een gewoonte van om na elke maaltijd je keuken op te ruimen. Doe de afwas, veeg de aanrecht schoon en berg je spullen op. Zo voorkom je dat de keuken een rommeltje wordt en houd je het gemakkelijk opgeruimd.

Opbergen maar

Heb je alle spullen die te veel waren opgeruimd? Dan is het nog een kwestie van opbergen. Maak bijvoorbeeld gebruik van opbergcontainers van So Clever om voedsel in te bewaren. Zet ze op een plank in je voorraadkast, zodat je gemakkelijk kunt zien wat je hebt en wat je nodig hebt. Ook planken kunnen goed dienstdoen als opbergers. Maak gebruik van verticale ruimte in de keuken door het ophangen van planken. Plaats potten, pannen en bakvormen op de planken, zodat je meer ruimte op het aanrecht hebt. Een georganiseerde en opgeruimde keuken is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar het maakt het ook gemakkelijker om te koken en te genieten van je maaltijden. Door slimme opbergsystemen te gebruiken en regelmatig op te ruimen, kan je jouw keuken netjes en georganiseerd houden.