Wonen

De mooiste ladder is van hout

Met een houten ladder haal je niet alleen een functioneel hulpstuk in huis. Een model van hout is nog decoratief ook, zeker bij gebruik binnenshuis. Houten ladders zijn onder te verdelen in 2 categorieën: de functionele en de decoratieve. Verder zijn er een aantal specifieke toepassingen voor een trap. Zo kan een trap dienst doen als handdoekenrek, maar ook als opstapje voor je kind in de keuken om zijn/haar handjes te wassen en voor jezelf om makkelijk bij de bovenste keukenkastjes te komen. Ben jij op zoek naar een oplossing in je huis? In dit artikel delen we alles met je wat er mogelijk is op het gebied van houten oplossingen. Er is voor elke hoogte probleem een opstap te maken. 

Decoratieve modellen

Een decoratieve ladder is een model dat als een decoratief meubelstuk dienst doet en daarnaast gebruikt kan worden als trap. Het zijn modellen waarmee je een kamer echt sfeer kunt geven en die je als eyecatcher kunt gebruiken. Je kunt je er helemaal mee uitleven. Heb je wel eens gedacht aan een trap die je aankleedt met leuke planten en bloemen bijvoorbeeld? Door de lichtgewicht houten kwaliteit kun je jouw exemplaar makkelijk verplaatsen. En als je het model een kleurtje geeft wordt het een pronkstuk in je huis.

Toepassingen decoratieve ladders

Een decoratie ladder kan verschillende functies hebben. Zo wordt het model vaak gebruikt als handdoekenrek op de badkamer of als kledingrek op de slaapkamer. Hiermee maak je je badkamer compleet en zorg je voor een altijd opgeruimde slaapkamer. De decoratieve functie is eindeloos. Je kunt een trapje gebruiken als bijzettafel of om tijdschriften op te leggen. En als je er souvenirs van je reizen op zet en aanhangt is het net een museumstuk.

Functionele modellen

Natuurlijk moet een ladder ook functioneel zijn. De ladders die vooral een nuttige functie hebben scharen we dan ook onder deze categorie. Het doel van dit type is vooral dat ze je leven makkelijker maken en jouw spullen binnen handbereik brengen. Want wat heb je aan een prachtige kastenwand als je niet bij de spullen kunt die erin zijn opgeborgen? Functionele ladders zijn nog steeds stijlvol en misstaan niet in een kamer.

Toepassingen functionele ladders

Een functionele ladder kan voor allerlei toepassingen gebruikt worden. De meest bekende toepassing is de bibliotheek- of boekenkast ladder. Je plaatst hem eenvoudig tegen een hoge kast aan om makkelijk bij de bovenste planken te kunnen als dat nodig is. Zelfs in een keuken kan een zo’n model heel handig en als je een grote kast in de slaapkamer hebt dan is zo’n exemplaar zeker aan te raden. Vaak zie je de modellen terug in kledingwinkels en boekenwinkel. Ze worden zo gemaakt dat ze licht van gewicht zijn en toch stevig, stijlvol en functioneel. Deze modellen hebben geen liggende treden zoals bij een reguliere trap wel het geval is. De sporten worden verticaal of staand gemaakt. Zo kun je heel eenvoudig jouw exemplaar in verschillende posities plaatsen. Dat is met een trap veel lastiger.