Wonen

Schilderijlijsten, hoe kies je de juiste?

Heb je een mooi schilderij, dan is het kiezen van de juiste schilderijlijst echt van belang. Deze lijsten komen in een ruime variëteit en dus kan het soms lastig zijn om de juiste te kiezen. Wat je niet wilt, is dat je een lijst neemt die niet in de toon van het schilderij of van je interieur past. En dus probeer je altijd iets te kiezen dat recht doet aan het fraaie schilderij, maar die ook gewoon goed in je interieur past. Op die manier weet je zeker dat je ook de komende jaren plezier van je lijst hebt en niet op zoek hoeft naar een vervanger.


Kies de juiste maat

Bij een schilderij liggen de maten eigenlijk altijd wel vast, dus het is vaak niet moeilijk om te bepalen welke maat bij welk schilderij moet komen. Het kan echter voorkomen dat de maat die je zoekt niet in de lijst met standaardmaten staat. Zeker bij een schilderij kan het goed zijn dat je namelijk gewoon iets unieks in handen hebt en dat er dus niet een standaardmaat is die hier direct goed bij past. Dan is het zaak om een schilderijlijst op maat te laten maken. Dit gebeurt in een lijstenmakerij en deze lijstenmakerij beschikt over de kennis en kunde die je nodig hebt om zo’n lijst echt helemaal af te laten stemmen op jouw wensen en jouw schilderij. En heb je eenmaal een lijst op maat, dan heb je iets in huis dat echt helemaal van jou is. Een unieke lijst, die uitstekend past bij een uniek kunstwerk. En dat is altijd iets bijzonders en iets waar je nog heel veel jaren plezier van zult hebben.

Kies het juiste materiaal

Een ander belangrijk aspect om in de gaten te houden is het materiaal waar de lijst van gemaakt wordt. Lijsten komen namelijk in verschillende materialen, die allemaal hun eigen voordelen hebben. Een lijst van aluminium is bijvoorbeeld erg stevig en licht, terwijl een authentieke houten lijst die fraaie houtlook geeft. Welk materiaal je kiest hangt af van je wensen en van het schilderij. Vraagt een schilderij om een moderne, strakke lijst dan kan je eraan denken om dit van aluminium te laten zijn. Is het echter een wat meer klassiek schilderij, dan kan je een andere lijst kiezen die recht doet aan de stijl hiervan. Wat het ook wordt, het is jouw keuze. Jij bepaalt welke lijst bij welk schilderij past en dus ben je volledig vrij om te kiezen wat je wilt.

Kies een stijl die bij je past

Lijsten komen in allerlei stijlen en dus zal je iets moeten kiezen dat goed bij je past. De keuze die je maakt is afhankelijk van de stijl van het schilderij en de stijl van je interieur. Die twee aspecten zal je meenemen in de overwegingen die je moet maken voordat je de lijst kiest die je het meeste ziet zitten. Heb je dat eenmaal goed voor ogen, dan zal je zien dat de ideale lijst ook voor jou goed te vinden is.