Interieur

Interieurontwerp

Welke soorten professionele interieurontwerpers zijn er?

Heb je al gehoord van interieurrenovators? Deze professionele binnenhuisarchitecten transformeren je huis met dingen die je in de loop der jaren hebt verzameld. Het eindresultaat is een evenwichtige, harmonieuze ruimte die de persoonlijkheid weerspiegelt van de mensen die er gebruik van maken. Veel interieurontwerpers hebben deze service aan hun repertoire toegevoegd. Alternatieve termen voor professionele interieurontwerpers die gespecialiseerd zijn in interieurrenovatie zijn interieurredesigners, interieurarrangeurs, interieurstylisten, daginrichters, visuele coördinatoren of interieurverfijners.

Wat is een gecertificeerd interieurontwerper? (uit B&P Code Sectie 5800.5538)

Een gecertificeerde interieurontwerper is een competente ontwerpprofessional die gekwalificeerd is om elk type niet-structurele, niet-seismische interieurbouwplannen en specificaties te ontwerpen, voor te bereiden en in te dienen bij lokale bouwafdelingen. Gecertificeerde interieurontwerpers hebben door middel van opleiding, ervaring en onderzoek aangetoond dat ze kennis hebben van de Uniform Building Code met betrekking tot ruimtelijke ordening, levensveiligheid, ontvlambaarheid en problemen met toegangscodes voor gehandicapten. De meeste interieurontwerpers hebben een opleiding van minimaal vier jaar. Velen hebben een Master of Interior Design-diploma of een andere aanvullende opleiding in architectuur of interieurontwerp. Interieurontwerpers met jarenlange ervaring hebben misschien geen bachelor in interieurontwerp, maar zijn meestal goed opgeleid en hebben vele jaren gekwalificeerde ervaring. Alle gekwalificeerde interieurontwerpers geven aan dat ze het NCIDQ-examen (National Council for Interior Design Certification) hebben gehaald en/of zijn geregistreerd/gecertificeerd/gelicentieerd in hun land.

Hoe rekenen binnenhuisarchitecten hun diensten aan?

Vaste ontwerpvergoeding: de klant betaalt een vast bedrag voor de diensten van de professionele interieurontwerper op basis van het ontwerpplan, de benodigde tijd en de omvang van de diensten.

Uurtarief: De binnenhuisarchitect rekent een afgesproken uurtarief.

Cost Plus-methode: professionele interieurontwerpers rekenen een vast percentage op alle gekochte goederen en verleende handelaarsdiensten.

Gemengde methode: de klant betaalt zowel een vast percentage op aankopen als een basisontwerpvergoeding voor het uurtarief.

Per vierkante voet: Deze methode wordt vooral gebruikt in nieuwbouw.